Fiskpudding och smarrig sallad
Fiskpudding med massa goda grönsaker och lingonsylt
Barnen som inte är några större fans av fisk älskar denna maträtt. Låter lite suspekt men är så god. :)

2 fiskblock t ex torsk
2 färdig risgrynsgröt i korv (500 g st)
4 ägg
ca 4 msk hackad dill
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 krm kayennpeppar
ströbröd och flytande margarin
Sätt ugnen på 225 grader. Koka fisken och hacka den i små bitar med en gaffel. Vispa upp äggen med kryddorna och dillen. Blanda med risgrynsgröten och blanda ner fisken. Häll blandningen i en smord ugnsform. Strö över ströbröd och ringla över lite flytande margarin. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Sallad med apelsin

1 påse salladsmix (gärna med roccola och babyspenat mm) 70 g
1 apelsin i bitar
1 msk rapsolja
1 krm nymald svartpeppar
1 krm salt
Blanda och njut!
Barnen som inte är några större fans av fisk älskar denna maträtt. Låter lite suspekt men är så god. :)

2 fiskblock t ex torsk
2 färdig risgrynsgröt i korv (500 g st)
4 ägg
ca 4 msk hackad dill
1,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 krm kayennpeppar
ströbröd och flytande margarin
Sätt ugnen på 225 grader. Koka fisken och hacka den i små bitar med en gaffel. Vispa upp äggen med kryddorna och dillen. Blanda med risgrynsgröten och blanda ner fisken. Häll blandningen i en smord ugnsform. Strö över ströbröd och ringla över lite flytande margarin. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
Sallad med apelsin

1 påse salladsmix (gärna med roccola och babyspenat mm) 70 g
1 apelsin i bitar
1 msk rapsolja
1 krm nymald svartpeppar
1 krm salt
Blanda och njut!
Kommentarer
Trackback