Nybakt frukostbröd




Det här brödet åt vi på farsdag. Allt förbereds kvällen innan och sen är det bara att grädda dem på morgonen. Mycket goda och nyckelhålsmärkta. :)

Ingredienser:
25 gram färsk jäst
3 dl vatten
1 dl kesella 1%
1 tsk salt
1/2 dl krossade eller hela linfrön (jag föredrar hela, men barnen vill helst ha krossade)
2 dl fiberhavregryn
5-6 dl vetemjöl

På kvällen:
Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av det kalla vattnet och tillsätt sedan resten. Rör ner kesella, salt, linfrön o fiberhavregryn. Arbeta ner vetemjölet med spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.

Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den smidig med resen av mjölet. Forma degen till en ca 40 cm lång rulle och skär i 10 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på en plåt el skärbräda med bakplåtspapper. Täck dem med ett bakplåtspapper. Ställ dem i kylen över natten.

På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna och låt de stå i rumstemperatur medan ugnen värms upp. Strö över lite fiberhavregryn på bullarna och grädda dem mitt i ugnen i 10-12 min. Låt dem svalna på ett galler.

Njut! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0