Kålpudding

I helgen gjorde jag mitt livs första kålpudding. Hittade ett recept på matklubben.se. Lättlagat och så gott!!



 

Ingredienser:
1/2 kg blandfärs
6 dl mjölk
Salt
Grillgrydda
1 mellanstort vitkålshuvud
1-2 msk smör och ca 1 msk sirap till stekning

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.

Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk.

Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara lös. Krydda köttfärsen med salt och grillkrydda. Jag stekte lite köttfärs och smakade av köttfärsen innan jag varvade kål, köttfärs, kål i en ugnsfast form. Täck formen med folie första halvtimman. Då blir inte kålen bränd när den är färdig. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma.

Till kålpuddingen serverade vi hemmagjort potatismos, kokta morötter, lingonsylt. :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mums... det måste jag göra snart! kramiz Muffinstjejen

2012-04-10 @ 22:56:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0