Kålpudding
I helgen gjorde jag mitt livs första kålpudding. Hittade ett recept på matklubben.se. Lättlagat och så gott!!

1/2 kg blandfärs
6 dl mjölk
Salt
Grillgrydda
1 mellanstort vitkålshuvud
1-2 msk smör och ca 1 msk sirap till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk.
Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara lös. Krydda köttfärsen med salt och grillkrydda. Jag stekte lite köttfärs och smakade av köttfärsen innan jag varvade kål, köttfärs, kål i en ugnsfast form. Täck formen med folie första halvtimman. Då blir inte kålen bränd när den är färdig. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma.
Till kålpuddingen serverade vi hemmagjort potatismos, kokta morötter, lingonsylt. :)

Ingredienser:
1/2 kg blandfärs
6 dl mjölk
Salt
Grillgrydda
1 mellanstort vitkålshuvud
1-2 msk smör och ca 1 msk sirap till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk.
Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Färsen skall vara lös. Krydda köttfärsen med salt och grillkrydda. Jag stekte lite köttfärs och smakade av köttfärsen innan jag varvade kål, köttfärs, kål i en ugnsfast form. Täck formen med folie första halvtimman. Då blir inte kålen bränd när den är färdig. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma.
Till kålpuddingen serverade vi hemmagjort potatismos, kokta morötter, lingonsylt. :)
Kommentarer
Postat av: Anonym
Mums... det måste jag göra snart! kramiz Muffinstjejen
Trackback