Polkagriskakor
Jag och barnen bakade dessa mördagskakor piffade med polkagrisar i fredags. Supersmarriga tyckte både jag och barnen och Å som fick smaka. :) (Hittade receptet i Arlasbroschyr Vinter nr 4/11)
Polkakakor, ca 25 st

Ingredienser:
1/2 dl fint krossade polkagrisar (jag körde dem i matberedaren)
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100g smör
1 äggula
Garnering:
1/2 dl grovt krossade polkagrisar
Blanda polkakrosset med mjöl och socker. Dela smöret i bitar och lägg i blandningen. Lägg i äggulan och blanda till en deg. Jag använde matberedaren till allt. Kyl degen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor, hjärtan etc med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Flyter ut lite så lägg dem inte för tätt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 min. Häll över garneringen genast (kakorna ska vara varma). Låt dem svalna och njut. :)
Polkakakor, ca 25 st

Ingredienser:
1/2 dl fint krossade polkagrisar (jag körde dem i matberedaren)
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100g smör
1 äggula
Garnering:
1/2 dl grovt krossade polkagrisar
Blanda polkakrosset med mjöl och socker. Dela smöret i bitar och lägg i blandningen. Lägg i äggulan och blanda till en deg. Jag använde matberedaren till allt. Kyl degen ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen tunt på mjölad bänk. Ta ut stjärnor, hjärtan etc med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Flyter ut lite så lägg dem inte för tätt. Grädda i mitten av ugnen ca 6 min. Häll över garneringen genast (kakorna ska vara varma). Låt dem svalna och njut. :)
Kommentarer
Trackback