Skomakarlåda på fisk

Den här smarriga skomakarlådan som görs på fisk istället för biff kan jag varmt rekommendera. Vi gjorde den på torskrygg.
4 portionsbitar vit fisk
1 pkt bacon
200 g svamp (jag tog champinjoner, men kantareller vore nog också väldigt gott!)
smör
salt, svartpeppar
(2 msk hackad persilja)
Jordärtskocksmos:
500 g potatis
300 g jordärtskockor
1 1/2 - 2 dl matgrädde
2 msk smör
1/2-1 tsk salt
1 rm svartpeppar
Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och pressa potatisen och kockorna. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.
Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.
Stek svampen i smör 3-4 min, salta och peppra och blanda ev ner persilja.
Salta och peppra fisken och stek den i smör 3-4 min på varje sida. Ös med smör under tiden.
Servera fisken på moset med svamp och bacon och ex ärtor till.
Mums!
Kommentarer
Trackback