Skomakarlåda på fisk


Den här smarriga skomakarlådan som görs på fisk istället för biff kan jag varmt rekommendera. Vi gjorde den på torskrygg.

4 portionsbitar vit fisk
1 pkt bacon
200 g svamp (jag tog champinjoner, men kantareller vore nog också väldigt gott!)
smör
salt, svartpeppar
(2 msk hackad persilja)

Jordärtskocksmos:
500 g potatis
300 g jordärtskockor
1 1/2 - 2 dl matgrädde
2 msk smör
1/2-1 tsk salt
1 rm svartpeppar

Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och pressa potatisen och kockorna. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.

Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.

Stek svampen i smör 3-4 min, salta och peppra och blanda ev ner persilja.

Salta och peppra fisken och stek den i smör 3-4 min på varje sida. Ös med smör under tiden.

Servera fisken på moset med svamp och bacon och ex ärtor till.
Mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0