Skomakarlåda på fisk

Den här smarriga skomakarlådan som görs på fisk istället för biff kan jag varmt rekommendera. Vi gjorde den på torskrygg.
4 portionsbitar vit fisk
1 pkt bacon
200 g svamp (jag tog champinjoner, men kantareller vore nog också väldigt gott!)
smör
salt, svartpeppar
(2 msk hackad persilja)
Jordärtskocksmos:
500 g potatis
300 g jordärtskockor
1 1/2 - 2 dl matgrädde
2 msk smör
1/2-1 tsk salt
1 rm svartpeppar
Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och pressa potatisen och kockorna. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.
Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.
Stek svampen i smör 3-4 min, salta och peppra och blanda ev ner persilja.
Salta och peppra fisken och stek den i smör 3-4 min på varje sida. Ös med smör under tiden.
Servera fisken på moset med svamp och bacon och ex ärtor till.
Mums!
3-rättersmiddag
I fredags flytade vi in köksbordet i vardagsrummet och lagade tre rätters middag.

Förrätt Tandoori jhinga - grillade räkspett på indiskt vis. Så smarriga!

Varmrätt Mango chicken balti - smakrik, gräddig kycklinggryta med mango. Hetta, sötma och jätte gott!

Efterrätt Ugnsbakade honungsfikon med vaniljkvarg. Ingen favorit, ganska smaklös. Färska fikon gör sig nog bättre i förrätt med någon god ädelost.
Alla recepten finns på Arla.
Kram!

Förrätt Tandoori jhinga - grillade räkspett på indiskt vis. Så smarriga!

Varmrätt Mango chicken balti - smakrik, gräddig kycklinggryta med mango. Hetta, sötma och jätte gott!

Efterrätt Ugnsbakade honungsfikon med vaniljkvarg. Ingen favorit, ganska smaklös. Färska fikon gör sig nog bättre i förrätt med någon god ädelost.
Alla recepten finns på Arla.
Kram!
Jordnötssås
Den här goda jordnötsåsen är jätteenkel att göra och mycket smarrig till t ex kycklingspett.

Ingredienser:
1 burk kokosmjölk (400 ml)
7 msk jordnötssmör med bitar
1 msk thailändsk fisksås (lite drygt)
1 tsk pressad citron eller lime (lite drygt)
En skvätt soja
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, koka ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera gärna i små portionsskålar.

Ingredienser:
1 burk kokosmjölk (400 ml)
7 msk jordnötssmör med bitar
1 msk thailändsk fisksås (lite drygt)
1 tsk pressad citron eller lime (lite drygt)
En skvätt soja
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser, koka ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera gärna i små portionsskålar.
Bubblor mot ytan
Var på blomstertorget häromdagen och fick syn på detta te. Tilltalades av namnet och innehållet och det var så gott!

Innehåll:
Rooibos te, citrongräs, vinbärsblad, mango, jordgubbe, tranbär, arom.
Kram!

Innehåll:
Rooibos te, citrongräs, vinbärsblad, mango, jordgubbe, tranbär, arom.
Kram!