Skomakarlåda på fisk


Den här smarriga skomakarlådan som görs på fisk istället för biff kan jag varmt rekommendera. Vi gjorde den på torskrygg.

4 portionsbitar vit fisk
1 pkt bacon
200 g svamp (jag tog champinjoner, men kantareller vore nog också väldigt gott!)
smör
salt, svartpeppar
(2 msk hackad persilja)

Jordärtskocksmos:
500 g potatis
300 g jordärtskockor
1 1/2 - 2 dl matgrädde
2 msk smör
1/2-1 tsk salt
1 rm svartpeppar

Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet och pressa potatisen och kockorna. Rör ner grädde, lite i taget, smör, salt och peppar.

Stek bacon och låt det rinna av på hushållspapper.

Stek svampen i smör 3-4 min, salta och peppra och blanda ev ner persilja.

Salta och peppra fisken och stek den i smör 3-4 min på varje sida. Ös med smör under tiden.

Servera fisken på moset med svamp och bacon och ex ärtor till.
Mums!

3-rättersmiddag

I fredags flytade vi in köksbordet i vardagsrummet och lagade tre rätters middag.


Förrätt Tandoori jhinga - grillade räkspett på indiskt vis. Så smarriga!


Varmrätt Mango chicken balti - smakrik, gräddig kycklinggryta med mango. Hetta, sötma och jätte gott!


Efterrätt Ugnsbakade honungsfikon med vaniljkvarg. Ingen favorit, ganska smaklös. Färska fikon gör sig nog bättre i förrätt med någon god ädelost.

Alla recepten finns på Arla.
Kram!

Jordnötssås

Den här goda jordnötsåsen är jätteenkel att göra och mycket smarrig till t ex kycklingspett.



Ingredienser:
1 burk kokosmjölk (400 ml)
7 msk jordnötssmör med bitar
1 msk thailändsk fisksås (lite drygt)
1 tsk pressad citron eller lime (lite drygt)
En skvätt soja
Salt
Peppar

Gör så här:
Blanda alla ingredienser, koka ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera gärna i små portionsskålar.

Bubblor mot ytan

Var på blomstertorget häromdagen och fick syn på detta te. Tilltalades av namnet och innehållet och det var så gott!


Innehåll:
Rooibos te, citrongräs, vinbärsblad, mango, jordgubbe, tranbär, arom.

Kram!

RSS 2.0