Pizzapiffig fisk med tomatsallad

1. Skär ca 600 g torskrygg (msc-märkt) i 3x3 cm stora bitar.
2. Smält 2 msk smör i en rymlig stekpanna, vispa i 2 msk vetemjöl, vispa i 2 dl mjölk, lite i taget, 1,5 dl vatten och 1 dl matgrädde (grädde), 2 msk ketchup och 1,5 msk kycklingfond. Koka upp under omrörning.
3. Lägg ner fisken i såsen. Sjud ca 5 minuter tills torsken är genomkokt.
4.Skiva fyra tomater och lägg på ett fat. Blanda 1 msk olivolja eco, 1 tsk äppelcidervinäger och 1 krm socker. Ringla över tomaterna, toppa med några oliver och lite färsk hackad oregano.
5. Tärna 100 g rökt skinka, finhacka en halv kruka färsk oregano och toppa fiskpannan med detta.
6. Servera med basmatiris, gärna eco. :)
 
 

RSS 2.0