Pressgurka

I veckan gjorde jag inlagd gurka som blev jättegod och det bästa av allt; den var så enkel att göra. Lagen behöver inte ens kokas.



Ingredienser:

1 gurka
2 msk socker
2 msk ättiksprit (el 1 msk ren ätika + 1 msk vatten)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
2 krm salt
Persilja 

Gör så här:

Skala gurkan och skär deni tunna skivor.
Blanda socker, ättika och vatten, peppar och salt i en skål.
Lägg i gurkskivorna och strö över rikligt med hackad persilja.
Låt gurkorna ligga i lagen i någon timme (rör om ett par gånger under tiden) innan den serveras.

Håller sig bra i kylen minst 1-2 veckor.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0