Pressgurka
I veckan gjorde jag inlagd gurka som blev jättegod och det bästa av allt; den var så enkel att göra. Lagen behöver inte ens kokas.

2 msk socker
2 msk ättiksprit (el 1 msk ren ätika + 1 msk vatten)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
2 krm salt
Persilja
Blanda socker, ättika och vatten, peppar och salt i en skål.
Lägg i gurkskivorna och strö över rikligt med hackad persilja.
Låt gurkorna ligga i lagen i någon timme (rör om ett par gånger under tiden) innan den serveras.
Håller sig bra i kylen minst 1-2 veckor.

Ingredienser:
1 gurka2 msk socker
2 msk ättiksprit (el 1 msk ren ätika + 1 msk vatten)
1 dl vatten
1/2 krm vitpeppar
2 krm salt
Persilja
Gör så här:
Skala gurkan och skär deni tunna skivor.Blanda socker, ättika och vatten, peppar och salt i en skål.
Lägg i gurkskivorna och strö över rikligt med hackad persilja.
Låt gurkorna ligga i lagen i någon timme (rör om ett par gånger under tiden) innan den serveras.
Håller sig bra i kylen minst 1-2 veckor.
Kommentarer
Trackback