Äpplepaj
Det här receptet testade vi i helgen. Gott och lite annorlunda.
Äppelsmulpaj

Ingredienser (6 pers):
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
Pajdeg:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1-1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 g. Skär smöret i bitar och lägg i matberedaren. Häll i mjöl, havregryn och socker och kör till massan blir smulig. Blanda ner flingsaltet.
Skala och kärna ur och skär äpplena i båtar. Blanda äpplena med socker, kanel och flingsalt och lägg dem i botten av en smord pajform. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Äppelsmulpaj

Ingredienser (6 pers):
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
Pajdeg:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1-1 1/2 tsk flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 g. Skär smöret i bitar och lägg i matberedaren. Häll i mjöl, havregryn och socker och kör till massan blir smulig. Blanda ner flingsaltet.
Skala och kärna ur och skär äpplena i båtar. Blanda äpplena med socker, kanel och flingsalt och lägg dem i botten av en smord pajform. Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Kommentarer
Trackback