Hemmagjord glass utan glassmaskin
I helgen gjorde jag en helt ljuvlig blåbärsparfait med hemmagjord chokladsås och hemmagjorda maränger.

6-8 portioner
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl florsocker (el strösocker)
1 tsk vaniljsocker
1 dl + 1/2 dl blåbärssylt
2 msk blåbär
Vispa grädden. Vispa ägggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Vänd ner 1 dl sylt och vispgrädden. Varva resten av sylten och parfaitmassan i en form. Strö över blåbären. Ställ i frys minst 5-6 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre. Låt glassen stå framme ca 20 minuter innan servering.
(Hittade receptet i Allt i hemmet sommarspecial 2012)
Chokladsås
Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och sjud till den känns lagom tjock. Rör då och då. Ta av kastrullen från plattan och rör ner 1 matsked smör. Servera ljummen till glassen. Jag spetsade hälften av såsen med 1,5 msk ljus rom. Ljuvligt!


6-8 portioner
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl florsocker (el strösocker)
1 tsk vaniljsocker
1 dl + 1/2 dl blåbärssylt
2 msk blåbär
Vispa grädden. Vispa ägggulor, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Vänd ner 1 dl sylt och vispgrädden. Varva resten av sylten och parfaitmassan i en form. Strö över blåbären. Ställ i frys minst 5-6 timmar. Plasta in formen om den ska förvaras längre. Låt glassen stå framme ca 20 minuter innan servering.
(Hittade receptet i Allt i hemmet sommarspecial 2012)
Chokladsås
Blanda 1 dl kakao, 1 dl strösocker och 1 dl vatten i en kastrull. Koka upp och sjud till den känns lagom tjock. Rör då och då. Ta av kastrullen från plattan och rör ner 1 matsked smör. Servera ljummen till glassen. Jag spetsade hälften av såsen med 1,5 msk ljus rom. Ljuvligt!

Kommentarer
Trackback