Rabarbergömmor

Dessa ljuvliga små kakor bakade jag här om dagen. Jag hittade receptet i sista numret av Allt om mat. Och passade på att skörda lite rabarber hos mamma när jag var hos henne i helgen.
Till 40 kakor:
200 g rabarber
1 dl + 2 dl strösocker
300 g rumsvarmt smör (jag bakade med arlas smör och rapsolja)
6 dl vetemjöl
1 msk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
40 små muffinsformar
1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna. (Jag ställde den i kylen över natten)
2. Sätt ugnen på 200*. Rör smöretoch 2 dl socker poröst med elvisp. Tillsätt mjölet blandat med vanlijsocker, bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 40 delar och rulla dessa till runda kulor. Lägg dem i formarna och gör en liten grop i varje degkula. Fyll med rabarberkompott.
3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler.
4. Njut! :)
Kommentarer
Trackback