Rabarbergömmor



Dessa ljuvliga små kakor bakade jag här om dagen. Jag hittade receptet i sista numret av Allt om mat. Och passade på att skörda lite rabarber hos mamma när jag var hos henne i helgen.

Till 40 kakor:
200 g rabarber
1 dl + 2 dl strösocker
300 g rumsvarmt smör (jag bakade med arlas smör och rapsolja)
6 dl vetemjöl
1 msk vanlijsocker
2 tsk bakpulver
40 små muffinsformar

1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt 1 dl socker. Låt koka utan lock ca 10 min, till en tjock kompott. Låt kallna. (Jag ställde den i kylen över natten)

2. Sätt ugnen på 200*. Rör smöretoch 2 dl socker poröst med elvisp. Tillsätt mjölet blandat med vanlijsocker, bakpulver. Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i 40 delar och rulla dessa till runda kulor. Lägg dem i formarna och gör en liten grop i varje degkula. Fyll med rabarberkompott.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler.

4. Njut! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0