Smarriga köttbullar m go sås

Igår gjorde jag dessa goda köttbullarna med Jaanasås. Serverade med potatis, mycket grönsaker och hemmagjord vinbärsgelé. Så gott med riktig husmanskost.
Ingredienser:
5 hg blandfärs
1 1/2 dl ströbröd
1 msk lantbuljong
3 dl vatten
1 ägg eco
1 msk lökpulver
1 krm svartpeppar
1 krm salt
Smält buljongen i vattnet och låt svalna. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ner ströbrödet i buljongen. Vispa hela tiden medan du häller sakta så att det inte bildas klumpar. Låt svälla. Tillsätt övriga ingredienser. Rör försiktigt så att inte ägget blir segt. Teststek gärna en köttbulle i smör, krydda ev mer.
Rullar lagom stora bollar och lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ställ in i ugen i ca 10-12 minuter.
Perfekta att ha i frysen och steka upp i lite smör när det är dags att äta dem.
Receptet har jag hittat i en kokbok hos mamma.
Jaanasås
2 dl crème fraishe
1 msk kalvbuljong
Blanda och värm i en kastrull.
Enkelt och så gott. Tack Jaana för tipset!
Kommentarer
Trackback